nova kazališna priča

U kazalište stiže hit-predstava o životu Lepe Brene

Objavljeno: 25.01.2023. 09:17

Dan žena ovog će ožujka ljubitelji kazališta, ali i Lepe Brene obilježiti u Zagrebu i to na najposebniji način – hit predstavom u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena project", problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

Nakon uspješne beogradske premijere, nevjerojatna kazališna priča beogradskog Bitef Teatra "Lepa Brena project" stiže na gostovanje i u hrvatsku metropolu 7. i 8. ožujka. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Ulaznice možete kupiti na ovom linku. Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori za sad drže u tajnosti. 

Komentari