neoporezivi dodatak

U Konzumu plaće idu gore, evo koliko će više novaca radnici dobiti već u veljači

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2019. 11:16

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 11:27

Počevši od plaće za siječanj Konzum je svim zaposlenicima kojima se plaća obračunava temeljem koeficijenta uveo trajni dodatak od 350 kuna, koji je u cijelosti neoporeziv, piše Jutarnji. On će se, kako se pojašnjava u priopćenju kompanije, isplaćivati uz mjesečnu plaću trajno. 

Ovo povećanje primanja, naglašava se, nastavak je kontinuirane Konzumove politike unapređenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti. Naime, zbog uspješnih poslovnih rezultata, od početka prošle godine do danas plaće su povećane za ukupno šest posto. Uz povećanje isplaćenog iznosa božićnice na iznos od 1.500 kuna po zaposleniku, tijekom 2018. osigurane su i  brojne druge pogodnosti poput uskrsnica, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.

Konzum je, podsjetili su, u posljednjih godinu dana zaposlio više od 1.300 novih ljudi, najviše u maloprodaji i logistici. Svima se, tvrde u tom trgovačkom lancu, nudi prilagodljivo radno vrijeme, pogodnost koja je osobito zanimljiva roditeljima, studentima, a od sada i umirovljenicima za koje je otvoren za zapošljavanje na pola radnog vremena.

Komentari