povećan broj zaraženih

U našoj županiji ''kola'' omikron: 'Vjerujem da ćemo na proljeće krenuti prema kraju epidemije'

U zadnjih četrnaest dana bilježi se veliki porast novooboljelih u našoj županiji, odnosno 2100 novih slučajeva na 100 tisuća stanovnika.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 21.01.2022. 11:36

Foto: Luka Šalamun

U Varaždinskoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 665 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su sa današnje konferencije za medije stožera Civilne zaštite Varaždinske županije.

U zadnjih četrnaest dana bilježi se veliki porast novooboljelih u našoj županiji, odnosno 2100 novih slučajeva na 100 tisuća stanovnika. Od 33 osnovne i 13 srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija, s današnjim danom su na online nastavu prešle 6 osnovih i 4 srednje škole, dok mješoviti oblik nastave imaju 3 srednje škole.

- Očito da je u našoj županiji kola omikron koji je puno infektivniji od ostalih varijanti koronavirusa te očekujemo pritisak na laboratorij i sljedećih par tjedana. Ipak, unatoč velikom broju zaraženih nemamo povećanje broja hospitaliziranih u bolnici i vjerujem da ćemo na proljeće krenuti prema kraju epidemije - rekao je Marin Bosilj, ravnatelj HZJZ-a Varaždinske županije.

''Bolnica radi ful program''

Ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak rekao je kako se premještanjem covid pozitivih zaposlenika u Klenovnik omogućilo daljnje normalno funkcioniranje bolnice.

- Danas radimo ful program u kirurgiji, četiri operacijske sale rade kontinuirano, izmjestili smo zgradu Neurologije natrag u svoje prostore i zatvorili smo covid odjel u Novom Marofu tako da tamo možemo kronične i palijativne pacijente smjestiti na produljeno liječenje - rekao je Poljak.

 

Komentari