u varaždin

U našu županiju sutra dolazi ministrica poljoprivrede, evo kojim povodom

Objavljeno: 17.03.2024. 17:35

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 17:35

Foto: Arhiva

Ministarstvo poljoprivrede predstavit će Program razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj do 2030. godine i Akcijski plan za provedbu Programa razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine sutra s početkom u 8.30 sati u Županijskoj vijećnici u Varaždinu.

Na predstavljanju Programa sudjelovat će ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predstavnici proizvođača mlijeka, udruženja proizvođača, otkupljivača i prerađivača mlijeka. Uz predstavljanje Programa, održat će se i panel rasprava pod nazivom 'Programi i mjere potpore sektora stočarstva zbog narušenog proizvodnog potencijala'. 

Osim toga, ministrica će zajedno s županom Stričakom i suradnicima obići i prezentaciju izrade Vidovečkog gibanika u Osnovnoj školi Tužno. Na kraju posjeta, u Domitrovcu u Etno kući Kitec održat će se predstavljanje Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije za 2024. godinu. 

Komentari