Jenkač kaže da želi privući turiste

Glazba podijelila Novi Marof kao Hrvatsku: Desna vlast dovodi nam 'lijeve bendove' - evo tko nastupa

Objavljeno: 06.05.2016. 12:24

Zadnja izmjena: 06.05.2016. 13:03

Foto: ilustracija

U Hrvatskoj ideološki rasparanoj po „švelu“ Milanovića i Karamarka točno se zna što sluša ljevica – što desnica, a što kradom jedni i drugi. Kako bilo, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i ove godine će iznenaditi ili – razočarati. Ovisno o tome, kako tko na stvari gleda!

Naime, za Dan grada u lipnju koji se obilježava na blagdan Antunova, ove godine će ponovno u Novom Marofu nastupiti za neke „lijevi bendovi“ Psihomodo pop i Vatra, i to nakon što je prošle godine Hladno pivo s bine postavljene u srcu grada raspalilo da „putuju bez GPS-a sa nebesa“.

"Možda ne Thompson, ali..."

- Ne kažemo da treba dovesti Thompsona. Severina je vjerojatno svima prihvatljiva, ali, jednako kao i Thompson, ona je za ova krizna vremena vjerojatno preskupa. Čovjek bi očekivao Zečića ili Grdovića, nešto za narod – kaže nam novomarofčanin nezadovoljan odabirom izvođača.

Za komentar smo pitali i gradonačelnika Novog Marofa koji kaže kako „ne vjeruje da u Hrvatskoj postoje lijevi i desni bendovi“, te je da cilj koncerata „puno širi od samo zabave“. No, kako kaže, program će biti „dovoljno bogat da zadovolji sve ukuse“.

"Želimo privući goste"

- Nastojimo dovesti izvođače koji će privući ne samo naše domaće ljude, nego i goste. Hladno pivo prošle godine privuklo je ljude od Zagreba do Čakovca, a sada ponovno imamo dva jaka, poznata i popularna benda koji će, uvjeren sam, biti prihvatljivi za sve – izjavio je Jenkač.

- Kako obilježavanje Dana grada traje više dana, pripremamo i bogat kulturno-umjetnički program, a ugostitelji će se također pobrinuti za živu glazbu koja najviše odgovara njihovim gostima. Dakle, neka nitko ne brine, biti će i tamburica, a ovo je modernija glazba kojoj je cilj privući turiste – zaključuje Jenkač svoj komentar.

Komentari