kriminalitet u varaždinu

U Optujskoj najviše prometnih, bicikli se kradu kao i prije, a rješava se sve više prekršaja vezanih uz uporabu droge

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.01.2019. 10:17

Zadnja izmjena: 30.01.2019. 10:17

Foto: Ilustracija/Arhiva

Načelnik PU Varaždinske Predrag Benčić na današnjoj je sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina istaknuo je kako je protekle godine bilježeno povećanje kaznenih djela za 9 posto.Najviše kaznenih djela u gradu odnosi se na krađu i tešku krađu.

Što se tiče prekršaja protiv javnog reda mira, tu je zabilježen pad, ali je u odnosu na 2017. godinu zabilježen porast prekršaja vezan uz zlouporabu opojnih droga. Kao jedan od najvećih problema, načelnik Benčić istaknuo je krađu bicikala, pa je tako prošle godine evidentirano 316 krađa. Kako je napomenuo Benčić, ove godine moraju se pojačati aktivnosti u prevenciji krađe, ali i u pronalasku počinitelja.

Što se prometa tiče, prošle godine su na području grada zabilježene dvije smrtno stradale osobe, a broj prometnih nesreća istovjetan je kao i 2017. godine. Najviše prometnih nesreća protekle godine evidentirano je u Optujskoj ulici, Koprivničkoj ulici, Kapucinskom trgu te u Ulici Pavleka Miškine.

- S obizorm na sve te podatke i bez obzira na povećanje kaznenih djela, građani Varaždina se mogu osjećati sigurno. Ipak, sve je više i više provala u kuće, pa upozoravamo građane da zaključavaju i paze na svoju imovinu - rekao je Benčić. 

 

Komentari