NOVA PRAVILA

Maske se planiraju zamijeniti covid potvrdama - evo detalja

jutarnji.hr

Objavljeno: 06.07.2021. 08:46

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 08:46

Foto: Ilustracija

Po završetku turističke sezone, ovisno o epidemiološkoj situaciji, covid digitalne potvrde bi trebale zamijeniti maske, a uskoro se uvodi i novo pravilo za njihovo izdavanje.

Izvor Jutarnjeg lista blizak Nacionalnom stožeru civilne zaštite izjavio je kako bi se covid potvrde trebale uvesti na sva mjesta gdje je trenutno na snazi obavezno nošenje maske, uključujući trgovine, državne i privatne institucije. Plan je najavljen za kraj turističke sezone, odnosno od rujna, no izvor ipak navodi kako će odluka ovisiti o epidemiološkoj situacijiIndex pak prenosi kako se uskoro uvodi novo pravilo u vezi covid potvrda. Radi se o tome da će sve osobe koje su preboljele covid-19 ili primile prvu dozu cjepiva moći odmah zatražiti covid potvrdu, a ona će vrijediti 210 dana

Premijer Andrej Plenković jučer se osvrnuo i na pronalaženje zakonske osnove kojom će se potpore za očuvanje radnih mjesta uvjetovati cijepljenjem. - Mi bismo bili jako sretni da sutra ukinemo restriktivne mjere i da nemamo dodatnih troškova, to bi za proračun bilo idealno. Pronaći ćemo zakonsku osnovu, čuli ste niz pravnih stručnjaka koji ni na koji način nije osporio mogućnost da se to veže. Želimo potaknuti ljude na ono što je racionalno i razumno, ne samo za njih nego i društvo, u konačnici ne živimo mi sami u Hrvatskoj - izjavio je premijer Plenković.

Komentari