nema novozaraženih

U posljednja 2 tjedna u Varaždinskoj županiji bilježimo svega 2 slučaja zaraze

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.05.2020. 13:17

Zadnja izmjena: 09.05.2020. 13:18

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo nikakvih promjena ni po pitanju broja oboljelih od koronavirusa, ni po pitanju broja osoba koje su ozdravile.

Ukupan broj do sada oboljelih u Varaždinskoj županiji je ostao na 47 osoba, a ukupno je do sada ozdravilo 39 osoba, što je 83%. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, a 3 osobe s našeg područja se liječe u Zagrebu. I dalje se statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju dodatne četiri osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta. Samo jučer je uzeto novih 82 uzoraka brisa, tako da je broj testiranih uzoraka došao već do brojke 1822. Svega 2,6% testiranih je bilo do sada pozitivno, što je 1 od 39.

- Mogu samo ponoviti da činjenica da u posljednja 2 tjedna bilježimo svega 2 slučaja zaraze, dok je s druge strane iz bolnice otpušteno 9 osoba, a u istom razdoblju je odrađeno više od 600 testiranja, pokazuje izrazito zadovoljavajuću epidemiološku situaciju na području Varaždinske županije. Kako od ponedjeljka stupa na snagu novi set mjera popuštanja, među kojima posebno iskače otvaranje ugostiteljskih objekata, a što će sigurno značajno reaktivirati i društveni život, mogu samo apelirati na sve naše građane da budemo i dalje odgovorni i da ne zaboravimo baš preko noći sve ono na što se do sada upozoravalo, a što nam je i omogućilo da se mjere mogu popuštati – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin.

 

Komentari