dobre vijesti

U posljednja 24 sata četiri osobe ozdravile, a novozaraženih nemamo

Objavljeno: 07.05.2020. 11:54

Zadnja izmjena: 07.05.2020. 11:55

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, ali imamo četiri osobe koja su ozdravile.

Ukupno je do sada oboljelo 47 osoba, a ozdravilo je njih 36. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin  trenutno se nalazi 8 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu još uvijek se liječe tri osobe s našeg područja.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1692 osobe.  

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin osvrnuo se na već započetu reaktivaciju bolničkog sustava.

-Po naputku Ministarstva zdravstva, svi odjeli Opće bolnice Varaždin će pregledati svoje liste čekanja te procijeniti stupanj hitnosti za svaki pojedini slučaj i nakon toga telefonski kontaktirati pacijente upravo tim redom. To zapravo znači da termini dodijeljeni prije korona krize nisu više važeći te se pritom mole pacijenti da u bolnicu ne dolaze ukoliko prethodno nisu bili kontaktirani od strane bolnice i dobili obavijest o novom terminu. Stoga se mole svi građani Varaždinske županije za strpljenje i razumijevanje te da ne dolaze mimo potvrđenih termina u bolnicu, a kako bi se izbjegle gužve i mogući nesporazumi.

 

Komentari