aktualno stanje

U posljednja 24 sata nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom!

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom čime je ukupan broj oboljelih i dalje 24. Ukupan broj osoba koje su ozdravile također je ostao nepromijenjen, takvih imamo šest.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.03.2020. 12:28

Zadnja izmjena: 31.03.2020. 12:38

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom čime je ukupan broj oboljelih i dalje 24. Ukupan broj osoba koje su ozdravile također je ostao nepromijenjen, takvih imamo šest.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Sve osobe koje se nalaze na liječenju trenutno su dobrog općeg stanja.

- Sretni smo da u Varaždinskoj županiji nismo imali zabilježen eksponencijalni rast broja oboljelih što nam je dalo mogućnost da dobijemo na vremenu kako bismo dobro preraspodijelili resurse i osigurali dodatne kapacitete. Tako će se s današnjim danom u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije početi provoditi testiranje uzoraka osoba sa sumnjom na koronavirus koje uzima Opća bolnica Varaždin, a uzimanje uzoraka uskoro će početi obavljati i Dom zdravlja putem ustrojene dežurne COVID-19 ambulante, čime će se puno brže doći do rezultata – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 318 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalaze 2103 osobe. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je tri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 36 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponavljat ćemo redovito i poveznice preko kojih mogu dobiti sve potrebne informacije - napominju iz Stožera.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom dostupne su na sljedećoj poveznici:

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne su na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 

 

Komentari