vaučeri umjesto novaca?

U romskom naselju u Donjem Vratnu pobuna zbog vaučera: ''Umjesto da nam se pomogne, želi nas se unazaditi''

Već smo vas izvijestili o tome kako je Međimurska županija već pokrenula inicijativu uvođenja vaučera/bonova za hranu i osnovne potrebne umjesto novaca socijalne pomoći. Isto to najavio je i župan Radimir Čačić na prošloj sjednici Županijske skupštine.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2019. 10:16

Zadnja izmjena: 19.02.2019. 10:24

Foto: Ilustracija/Arhiva

Već smo vas izvijestili o tome kako je Međimurska županija pokrenula inicijativu uvođenja vaučera/bonova za hranu i osnovne potrebe umjesto novaca od socijalne pomoći. Isto to najavio je i župan Radimir Čačić na prošloj sjednici Županijske skupštine.

Nakon što se zastupnik nacionalnih manjina u Saboru Veljko Kajzati žestoko usprotivio ovoj inicijativi, kontaktirali smo i predsjednika romskog naselja Donje Vratno -dio Edu Oršoša kako bi saznali kako su njegovi sumještani reagirali na ove informacije. Prema njegovim riječima, u naselju je nastala pobuna, a najviše se kako kaže, brinu za djecu i školarce kojima više neće moći priuštiti ništa ako se uvedu vaučeri.

- Imamo i bolesnih ljudi pa mu trebaju lijekovi koje nećemo moći kupiti za vaučere. Ja ne znam zašto nam to svima rade. Ako su pojedinci krivi, neko se njih kazni. Ako krenu vaučeri, kako ćemo djeci i srednjoškolcima kupiti primjerice, odjeću i patike - rekao nam je Oršoš i dodao kako umjesto da im se pomogne, njih se želi unazaditi.

 

 

Komentari