vrijedna nagrada

Svjetski kuharski savez Damira Crlenog nagradio predsjedničkom medaljom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2020. 11:49

Zadnja izmjena: 18.12.2020. 11:54

U sklopu konferencije Svjetskog kuharskog saveza, objavljeno je da je Damir Crleni nagrađen predsjedničkom medaljom, a ona je prije nekoliko dana stigla i do Hrvatske.

Predsjednička medalja dodjeljuje se članovima WORLDCHEFS-a koji su prepoznati u ulaganju iznimnog truda u brojnim inicijativama ove Svjetske udruge kuhara i promociji izvrsnosti kuharske struke diljem svijeta. Predsjednik Thomas Gugler osobno je zahvalio Crlenom na predanosti u radu u Hrvatskom kuharskom savezu i Worldchefsima.

Crleni je jedan je od osnivača Hrvatskog kuharskog saveza, Hrvatske kulinarske akademije i Hrvatske kulinarske reprezentacije. Bio je hrvatski prvak u kuharstvu na njegovom prvom izdanju 2004. godine. Osnovao je i predsjedavao Udrugom kuhara Varaždinske županije te napisao nekoliko autorskih kuharica. Kao vođa Nacionalnog tima sudjelovao je na mnogobrojnim hrvatskim kulinarskim predstavljanjima još od samih početaka 2006 godine i prvog nastupa na Kremlin kupu u Rusiji, pa preko višestrukih nastupa na Kulinarskoj Olimpijadi, Svjetskom kulinarskom kupu, a sudjelovao je i kao član ocjenjivačkog suda na najprestižnijem kuharskom natjecanju od svih, Bocuse d'Or-u. Sudjelovao je u promociji Hrvatske u sklopu Hrvatskih večeri koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica.

Napisao je mnogobrojne gastro članke, a jedan je od najzaslužnijih što je najveća sarma na svijetu izrađena rukama članova varaždinske Udruge kuhara, uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda. U suradnji s Varaždinskom županijom, sudjelovao je u dobivanju europske zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla  Varaždinski klipič. 

Komentari