Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju se održao Dan uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19 kojoj je između ostalih gostiju prisustvovao i saborski zastupnik Anđelko Stričak. 

Održavanjem međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19 Hrvatska vojska obilježava desetu godišnjicu hrvatskog članstva u NATO savezu. U sklopu vježbe na vojnom poligonu na Slunju je formirana Multinacionalna bojna sa 626 pripadnika iz 12 savezničkih i partnerskih zemalja od kojih je 320 pripadnika Hrvatske vojske, a na čelu Multinacionalne bojne je pripadnik hrvatskih Oružanih snaga pukovnik Samir Mršić. Tijekom vježbe, koju je Multinacionalna bojna izvela, gosti su imali priliku vidjeti njihove sposobnosti angažiranja snaga nakon kratkotrajne integracijske obuke. 

Cilj vježbe je demonstracija sinkroniziranog djelovanja postrojbi za manevar, koordiniranog poljskog topništva, vatrene potpore zrakoplovstva i logističke potpore u simuliranim uvjetima integriranog bojišta. Demonstracija je provedena u pet faza: kretanje do dodira i koncentrirana topnička vatrena potpora, napad, osvajanje cilja, nastavak napada i dostizanje granice napredovanja.

Komentari

30.05.2019. 09:08h Zadnja izmjena: 30.05.2019. 09:13

Izvor: Morh