edukacije za djecu

U Varaždin idući tjedan dolazi simulator potresa, donosimo detalje

Objavljeno: 09.11.2023. 10:55

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 10:55

Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova

Dan smanjenja rizika od katastrofa (SROK) održat će se u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite iduću srijedu u periodu od 10 – 13 sati na Trgu kralja Tomislava (ispred FOI-a) te u Pavlinskoj ulici u Varaždinu.  

Projektom "Na putu smanjenja rizika od katastrofa" educira se djecu i javnost o mogućnostima smanjenja rizika od katastrofa i prilagodbe okolišnim izazovima te sposobnosti reagiranja kako bi se izbjegla stradanja ljudi i štete. Usvojenim znanjem i pripremljenošću, građani mogu utjecati na rizike te izbjeći i smanjiti stradanja i štete. Također će javnosti biti predstavljeni i novonabavljeni simulator potresa od strane Ravnateljstva civilne zaštite koji je nedavno predstavljen u Zagrebu.

Obilježavanje Dana SROK-a provodi se u sklopu projekta 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa'. Kampanja se provodi se u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a bit će obuhvaćen 21 grad u Hrvatskoj. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a vrijednost projekta je 1.925.406,64 EUR. 

Komentari