posjet delegacije

U Varaždinskim Toplicama nova kupališta u partnerstvu s Mađarima?

Objavljeno: 26.02.2023. 07:59

Zadnja izmjena: 26.02.2023. 07:59

"U suradnji s mađarskim partnerima, Grad Varaždinske Toplice radi na osnaživanju turizma i poticanju održivog razvoja", poručuju iz gradske uprave.

Naime, kako nastavljaju, Grad Varaždinske Toplice u suradnji s mađarskim partnerima intenzivno radi na pokretanju projekta u sklopu programa Interreg Mađarska – Hrvatska kojim bi se osnažio razvoj turizma s obje strane granice te potaknuo održivi razvoj u područjima vezanim uz vodu, kupališta, prirodu, zdrav okoliš, kulturu te tradiciju zdravog života i življenja.

Tako je sredinom veljače Varaždinske Toplice posjetila mađarska delegacija s kojom su predstavnici Grada održali sastanak s ciljem razmjena ideja i razmatranja mogućnosti za buduću suradnju. U mađarskoj delegaciji koju je zajedno sa svojim suradnicima primila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković bili su zamjenica gradonačelnika Grada Kesztelyy Peterne Vozar, dr. Habil Lorant Bali, dr. Nagy Árpád Dezsőné te direktor Istvan Tisler.

- Kako je naglašeno na sastanku, zajednički bi projekt obuhvaćao razvoj novih i promociju postojećih turističkih ruta vezanih uz prirodu i kulturno-povijesne znamenitosti s ciljem privlačenja većeg broja turista s obje strane granice. Još jedna mogućnost suradnje odnosi se na izgradnju infrastrukture u skladu s održivim razvojem što bi uključivalo izgradnju novih kupališta, biciklističkih i pješačkih staza, kao i poboljšanje postojeće infrastrukture - stoji između ostaloga u priopćenju za medije.

Komentari