evo što se mijenja

Zbog naglog porasta hospitaliziranih u varaždinskoj bolnici novi uvjeti rada

Također, zbog trenutačne epidemiološke situacije privremeno se obustavlja mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.04.2021. 08:29

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 08:29

Zbog naglog rasta broja hospitaliziranih, u varaždinskoj bolnici se privremeno odgađa hladni operacijski program, smanjuje se obujam rada određenih poliklinika, te se otvaraju dodatni COVID-19 odjeli i jedinice intenzivnog liječenja

I dalje će se zbrinjavati hitni pacijenti, a ovisno o mogućnostima radit će i onkološki program. Također, zbog trenutačne epidemiološke situacije privremeno se obustavlja mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu.

- Ovom Odlukom štitimo upravo najranjiviju skupinu ljudi, a to su naše rodilje i njihova djeca. Ovdje želim naglasiti educiranost, stručnost i empatiju naših liječnika, primalja i medicinskih sestara koje, poštujući sve mjere i protokole koje su na snazi, daju sve od sebe kako bi rođenje djeteta i u ovakvim uvjetima bilo i ostalo jedno od najljepših sjećanja svake majke - rekao je ravnatelj Nenad Kudelić te dodaje kako je poštivanje protuepidemioloških mjera za sada je jedini ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa, sve dok procijepljenost stanovništva ne bude na takvoj razini da nas zaštiti od daljnjeg zaražavanja.

- Jedino što nas može izvući iz ove epidemije i vratiti u normalniji način života je cijepljenje. Ponovno molim naše građane na strpljenje i razumijevanje te apeliram na odgovorno ponašanje - poručuje Kudelić. 

Komentari