KORONAVIRUS

U Varaždinskoj županiji 5 novozaraženih, a najavljeno je i novo popuštanje mjera - evo detalja

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite bila je riječ o popuštanju mjera...
Objavljeno: 18.06.2021. 11:48

Zadnja izmjena: 18.06.2021. 11:54

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, a dvije su osobe na respiratoru. Stožer je na današnjoj konferenciji najavio novo popuštanje mjera. 

Kako prenosi Telegram, Nacionalni stožer civilne zaštite danas je održao konferenciju na kojoj su najavili novo popuštanje mjera za 1. srpanj zbog povoljnije epidemiološke situacije. Tako bi od tog datuma cijepljene, preboljele i negativne osobe uz priloženu EU digitalnu covid potvrdu mogle ići na okupljanja bez ili uz smanjen opis pridržavanja mjera. Aplikacija za mobitel s QR kodom potvrde bit će dostupna od idućeg tjedna, a uvest će se i obveza usluživanja gostiju koji sjede. Isto tako, planira se dopuštanje gledateljima s covid potrvdama da sudjeluju na sportskim događajima.

- Glavne značajke ovog popuštanja mjera su jedno još veće otvaranje povezano sa stvaranjem uvjeta za sigurnost svih ljudi. Što se tiče privatnih svečanosti i okupljanja u ugostiteljskim objektima, svi su se dužni pridržavati mjera - rekao je Davor Božinović

Podsjetimo, danas se u sportskoj dvorani OŠ Ludbreg od 8:30 do 16 sati građani, koji su prvom dozom cijepljeni 7. svibnja 2021., cijepe isključivo drugom dozom Pfizera. Sutra u sportskoj dvorani Gospodarske škole od 8 do 13 sati cijepiti se može AstraZenecom bez prethodne narudžbe.

Komentari