zabrinjavajući i šokantni podaci

ŠOKANTNO Muškarci žrtve svakog drugog slučaja obiteljskog nasilja u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 14.07.2017. 13:40

Zadnja izmjena: 14.07.2017. 14:37

Foto: ilustracija/arhiva

Nakon stravičnog ubojstva Nikole Tureka, koje je potreslo ne samo našu županiju već i cijelu Hrvatsku, doznali smo šokantne podatke o broju nasilja nad muškarcima na našem području. 

Već je od ranije poznato kako se većina nasilja vrši nad ženama, ali podatke koje smo dobili od Policijske uprave varaždinske pokazuju gotovo suprotno. Naime, evidentan je porast nasilja nad muškarcima u našoj županiji. Nasilje nad ženama najčešće je fizičke prirode, dok se nad muškarcima u većini slučajeva vrši psihičko zlostavljanje koje se rjeđe i prijavljuje. U još rjeđim slučajevima dolazi do fizičke agresije koja može rezultirati i ubojstvom. 

Broj nasilja nad ženama i muškarcima izjednačen

Dobiveni šokantni podaci govore kako je u 2016. godini zabilježeno ukupno 716 prekršaja nasilja u obitelji, u kojima je oštećeno 1021 osoba. Od toga je čak svaki treći oštećenik muškog spola. Ono što pak najviše zaprepašćuje jest najnoviji podatak za prvih 6. mjeseci ove godine gdje je taj broj porastao i koji pokazuje da se nasilje vrši gotovo nad svakim drugim muškarcem. Rezultat ovog broja govori da se nasilje nad muškarcima gotovo izjednačio sa onim nad ženama. Ova crna statistika samo je jedan od dokaza kako nasilje više nema veze s razlikom između jačeg i slabijeg spola, a čemu je i dokaz slučaj ubojstva mladog Nikole Tureka.

 

 

Komentari