KORONAVIRUS

U Varaždinskoj županiji u samo tri dana cijepljeno više od 7 000 osoba

Objavljeno: 07.05.2021. 13:35

Zadnja izmjena: 07.05.2021. 13:35

Jučer je bio organiziran treći ovotjedni punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 1 085 doza cjepiva Astra-Zenece.

S obzirom da je dosadašnji prosjek dostavljenih doza cjepiva bio oko 2 000 doza tjedno, a da je ovaj tjedan zaprimljeno preko 13 000 doza cjepiva, došli smo u situaciju da je organizacijom punktova za masovnije cijepljenje i istovremenim cijepljenjem u ordinacijama liječnika obiteljske medicine u samo tri dana ovoga tjedna cijepljeno više osoba nego što smo do sada u prosjeku mogli tijekom tri tjedna zajedno.

Kako bi se zadržala ova dinamika cijepljenja, a najavljene su još veće količine cjepiva, pozivaju se svi građani Varaždinske županije da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr.

Zavod za javno zdravstvo je povećalo broj poslanih poziva osobama prijavljenima putem platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je samo da redovito pratite pretinac e-pošte koji ste naveli prilikom prijave, jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata. U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme.

 

Komentari