evo što je rečeno

Foto - U Varaždinsku županiju kroz Razvojni sporazum ulaže se 200 milijuna eura

Objavljeno: 20.01.2024. 09:15

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 09:18

Razvojni prioriteti i provedba projekata iz Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske bili su glavna tema sastanka predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i šestero ministara sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i čelnicima ostalih sjevernih županija. 

Razvojni sporazum Sjever obuhvaća 40-ak projekata, a kroz njega su realizirane ili pokrenute investicije vrijedne više od 2 milijarde eura. Ukupna vrijednost projekata na području Varaždinske županije je 400 milijuna eura, od čega se gotovo 200 milijuna eura odnosi na Razvojni sporazum Sjever. Najveći pokrenuti projekt je izgradnja Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin vrijednog 45 milijuna eura.   

- U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za Regionalni centar civilne zaštite Varaždin, dogradnju i energetsku obnovu Glazbene škole u Varaždinu, energetsku obnovu dvorca Šaulovec... Ovoga mjeseca primili smo i odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za dogradnju OŠ Ivanec. Ovaj tjedan nam je dodijeljeno 17,1 milijun eura bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje hotela Minerva i bazena Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama – rekao je župan.

Premijer Plenković je županima sa sjevera uručio prve odluke o financiranju projekata lječilišnog i wellness turizma iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, pri čemu je Stričaku uručio odluku o financiranju projekta „Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva“.   

Komentari