u 10 gradova

U Varaždinu će se po prvi puta održati 'Hod za život', evo detalja

Objavljeno: 28.03.2022. 09:30

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 09:35

Foto: Arhiva

Ove godine održat će se "Hod za život", obitelj i Hrvatsku u deset hrvatskih gradova, među kojima je po prvi puta i Varaždin.

Kako prenosi narod.hr, građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca će hodati za život u subotu, 7. svibnja, a ove će se godine "Hod za život" održati u ozračju strašnog rata u Ukrajini budući da su mnogi volonteri "Hoda za život" uključeni su u prikupljanje pomoći, smještaj i davanje potpore izbjeglicama iz Ukrajine. Inače, prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu. Od tada svake godine broj gradova se povećava, a geslo ovogodišnjeg Hoda je: "Život je zakon!"

- Velik dio volontera Hoda zaživot uključen je u prikupljanje pomoći, zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine, i ovo ubijanje nevinih ljudi, koje mi svi promatramo svaki dan, na neki način nas osobito senzibilizira za potrebu izgradnje kulture života, gdje se borimo za zaštitu svakog ljudskog života, od njegovog početka do njegovog kraja, i posebno ćemo ove godine imati u svojim mislima i vidjeti one ljude koji trepe na ovakav način u Ukrajini - rekla je Željka Markić iz Nacionalne koordinacije Hoda za život.

Komentari