osvješćivanje

U Varaždinu održana akcija Dan narcisa u organizaciji Mammae kluba

Objavljeno: 26.03.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 26.03.2022. 11:36

U organizaciji Mammae klub Varaždin - Udruge žena oboljelih na dojku, u subotu se na Franjevačkom trgu održala akcija Dan narcisa, a podršku akciji i klubu dao je i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Dan narcisa održava se već 23. godinu zaredom s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi samopregleda i besplatnih mamografskih pregleda, koji im mogu spasiti život. Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka.

- Zdravlje nema alternativu. Ako propustite samopregled, mamografiju, možete doći u opasnost da bolest toliko odmakne da je više ne možete izliječiti. Gospođa Marija Hraščanec iz Mammae klub Varaždin i njezine suradnice dugi niz godina se bore da ukažu na tu važnost samopregleda i preventive te koliko je bitno da se takva teška bolest na vrijeme otkrije jer tada može biti u potpunosti izlječiva. Ne smijemo dozvoliti da nam se život pretvori u borbu koja može završiti tragično samo zato jer nismo u nekom trenutku htjeli preventivno djelovati - rekao je Marković.

Komentari