RADNI SASTANAK

U Varaždinskoj županiji održan prijem za indijskog veleposlanika

Objavljeno: 25.08.2021. 14:12

Zadnja izmjena: 25.08.2021. 14:58

Varaždinska županija prijemom Veleposlanika Republike Indije Nj/E Raj Kumar Srivastave priključila se obilježavanju 75 godina neovisnosti ove zemlje.

Osim o ovoj važnoj obljetnici, na radnom se sastanku održanom u Županijskoj palači razgovaralo o postojećoj i potencijalima buduće gospodarske suradnje između Varaždinske županije i Republike Indije. Obzirom da na području Varaždinske županije djeluju poduzeća koja već surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji, ali i da Indija predstavlja velesilu koja se vrlo brzo razvija posebno u području digitalnih tehnologija, sastanku su nazočili gospodarstvenici s područja Županije te dekanica Fakulteta organizacije i informatike, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Župan Anđelko Stričak je veleposlaniku i državljanima Republike Indije čestitao obljetnicu te izrazio nadu da će biti još njegovih dolazaka. - Iako smo mali, Indija nam je zanimljiva jer ima ambiciozan razvojni program. Danas Indija, u kojoj živi gotovo 1,35 milijardi ljudi, u čemu je veliki udio mladih, predstavlja velesilu, a potencijal za povećanje izvoza iz Indije nalazi se u području tekstilne i kožne industrije, farmaceutike, kemijskih proizvoda, te industrijskih i električnih uređaja, a uvoza na razvoju informacijsko-komunikacijskih i digitalnih tehnologija – rekao je župan.

Veleposlanika je zanimala i povijest same županije, pa mu je tako u jednom kraćem obilasku pokazana Županijska palača i prezentirana povijest Varaždinske županije. Budući da upravo traje Špancirfest, najveći i najposjećeniji festival ovog dijela Hrvatske, veleposlanik je imao prilike doživjeti barem dio dnevne atmosfere ove manifestacije. 

Komentari