čestitke!

Učenici Centra Tomislav Špoljar treći put osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

Objavljeno: 13.06.2024. 20:22

Zadnja izmjena: 13.06.2024. 20:22

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina treći su put među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

Učenici su prikupili 5.820 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

- Pridružili smo se Zelenom koraku kako bismo kod učenika potaknuli razvoj svijesti o važnosti brige o okolišu te im pokazali da mogu pomoći svojoj zajednici. Ponosni smo na njihov uspjeh i zalaganje te zahvaljujem dm-u što više od desetljeća organizira akciju koja nam pomaže školama diljem Hrvatske da učenicima pokažu da se zaštita okoliša itekako isplati - izjavio je Dejan Pandža, voditelj poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine.

U ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo je više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

- Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj - izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Komentari