priopćenje za medije

Glas poduzetnika: Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2021. 08:39

Zadnja izmjena: 04.02.2021. 10:59

Udruga Glas poduzetnika nastavlja s regionalnim aktivnostima, a kako pišu u priopćenju, potpuno ukidanje poreza na potrošnju, ukidanje ili barem smanjenje komunalne naknade i prireza, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike i OPG-ove, samo su neki od zahtjeva koje su nedavno uputili čelnicima lokalne samouprave.

Kako je rekao Darko Molnar, koordinator UGP-a regionalnog ureda Varaždin, cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine i da se maksimalno smanje svi nameti.

Dodaje kako su do sad obavljeni razgovori u uredu župana Radimira Čačića, kao i s gradonačelnikom Ludbrega Dubravkom Bilićem, gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačem te Igorom Kosom, načelnikom Beretinca.

''Mjere dogovorene u Marofu''

- Jučer smo u Novom Marofu  dogovorili mjere pomoći poduzetnicima kroz Javni poziv grada Novog Marofa, ali i pomoći svim poduzetnicima kroz ukidanje komunalne naknade i oslobođenja najma gradskih površina – rekao je Molnar.

''Konstruktivan sastanak u Beretincu''

Kaže da je posebno konstruktivan sastanak održan prije nekoliko dana u Beretincu. Neke od mjera i smjerova pomoći u ingerenciji Općine su: smanjenje prireza, oslobađanje poduzetnika od komunalne naknade (prema kriterijima), ukidanje poreza na potrošnju te najma prostora.- Načelnik Kos rekao je da će se neke od dogovorenih mjera naći već ovog mjeseca na sjednici Općinskog vijeća. Drago mi je da je pokrenut dijalog s gradonačelnicima i načelnicima. Očekujem da će se stoga svi gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije odazvati našim zahtjevima – rekao je  Molnar.

Komentari