iskazali nezadovoljstvo

Udruga noćnih klubova i barova: Zanima nas jedan dokaz da se korona budi i širi iza ponoći

Kako poručuju, gotovo cijela Europska unija ukinula je sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste ...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2021. 09:12

Zadnja izmjena: 20.09.2021. 09:17

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno ne popuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći.

Kako poručuju, gotovo cijela Europska unija ukinula je sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste i u gotovo svim državama članicama EU noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja.

- U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i ostalim državama klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu COVID potvrda. Uostalom, možda bi takvo popuštanje mjera potaklo mlade da se cijepe - istaknuli su iz Udruga.

'Korona se budi iza ponoći?'

- Zanima me jedan dokaz da se korona budi i širi iza ponoći. Čudi nas kako ovo rješenje sa zatvaranjem pekara i klubova u ponoć nije kopirao ostatak svijeta i riješio problem epidemije. Ako se već može bez klubova, čemu potreba tolike količine mladih da idu svaki vikend u susjedne zemlje ili ovo ljeto svaku večer 2-3 tisuće mladih da se zabavlja na splitskim bačvicama. Gospodo, otvorite nas odmah uz epidemiološke uvjete ili preuzmite odgovornost za propast cijele jedne industrije, industrije zabave!” - rekao je Domagoj Petričević iz Udruge noćnih klubova i barova.

Komentari