uputili dopis stožeru

Udruga Glas poduzetnika: Na koji će se način testirati osoblje koje radi na svadbama?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2021. 13:01

Zadnja izmjena: 02.06.2021. 13:01

Udruga glas poduzetnika, Regionalni ured Varaždin, uputila je dopis u koje traže upute vezane za pridržavanje novih Odluka Stožera civilne zaštite RH.

Konkretno, Udrugu zanima na koji način će se organizirati testiranja djelatnika (konobara, kuhara) koji će raditi na svadbenim svečanostima s obzirom da se to može za sad isključivo u Varaždinu.

- To stvara dodatne troškove svima koji žive i rade u Ivancu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Lepoglavi, Ludbregu i općinama u okolici tih gradova. Ispada da financijski teret pada na poslodavce - poručuju iz Udruge te u dopisu predlažu da se u tim gradovima otvore punktovi za testiranja na COVID-19, a ujedno predlažu da se osiguraju sredstva iz kojih bi se subvencioniralo troškove testiranja.

Kako dodaju, od Stožera su molili uputu na koji način postupiti u slučaju da netko od prisutnih osoba odbije predočiti potvrdu i odbije napustiti događaj. -Nama je jedini cilj raditi, zadržati radnike i omogućiti im plaću. Stoga očekujemo od Stožera da se što prije očituje kako bismo mogli funkcionirati - za kraj navode u priopćenju.

 

Komentari