'u tuđim cipelicama'

Udruga 'Uz tebe sam' započela projekt s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja

Objavljeno: 11.04.2022. 18:08

Zadnja izmjena: 11.04.2022. 18:08

Potaknuti problematikom vršnjačkog nasilja, prvenstveno kada je u pitanju najranjivija skupina društva, djeca s teškoćama u razvoju, Udruga "Uz tebe sam" započela je s provođenjem projekta "U tuđim cipelicama".

Projektom su obuhvaćeni su učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola s područja Varaždina i Varaždinske županije, a OŠ Šemovec bila je domaćin prvog predavanja odnosno radionice. Projekt je osmišljen s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja s posebnim naglaskom na prevenciju nasilja prema djeci s teškoćama u razvoju. Projekt će trajati sve do kraja ove godine, a obuhvatit će 300-tinjak učenika iz šest osnovnih škola. Riječ je o OŠ Šemovec, OŠ Vinica, IV. OŠ, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, Katoličkoj OŠ Sveta Uršula Varaždin te OŠ Beletinec. Projekt je financiran sredstvima Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" u ukupnom iznosu od pet tisuća kuna.

Prvoj radionici prisustvovala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. - Projektom želimo ukazati na ozbiljnost vršnjačkog nasilja. Mi kao Županija i kao osnivač, ali i kao partner naših škola, udruga civilnog društva, imamo dužnost i obvezu preventivno djelovati i pravodobno ukazati na sve potencijalne probleme, odnosno o njima javno govoriti i osvijestiti javnost. Vršnjačko nasilje je prisutno, ono je među nama i nitko u datom trenutku  ne smije zatvoriti oči, već mora ukazati na problem - rekla je.

Komentari