čeka se odluka

Ukidaju se covid potvrde, ali i sve mjere za kafiće?

Mjere još nisu službeno definirane, ali trebale bi biti usuglašene do Uskrsa, za kada se planira popuštanje....
Objavljeno: 06.04.2022. 08:41

Zadnja izmjena: 06.04.2022. 08:42

Foto: ARHIVA

Ukidanje ograničenja radnog vremena i covid-potvrda za sva mjesta i događaje osim u sustavu zdravstva i socijalne skrbi dio su novog paketa popuštanja mjera, prenosi Jutarnji list.

Mjere još nisu službeno definirane, ali trebale bi biti usuglašene do Uskrsa, za kada se planira popuštanje. Prema pisanju Jutarnjeg, gotovo potpuno bi se ukinule mjere vezane za ograničenje broja osoba, kako u unutarnjim prostorima tako i na otvorenom, a covid-potvrde više ne bi bile potrebne. 

Prema trenutnim informacijama, maske bi ostale obveza u zatvorenim prostorima u kojima se očekuje veći broj ljudi, a tu su trgovine i javni prijevoz. No, izgledno je da će na radnim mjestima, gdje je trenutno obvezno nošenje maski ako nije moguće održati propisani razmak, postati samo preporuka. Također, postoji mogućnost da na razini preporuke ostane nošenje maski u kinima i kazalištima.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, sve je izglednija mogućnost da se ugostiteljima vrati mogućnost korištenja potpunih kapaciteta, iz pretpandemijskog razdoblja, odnosno da se ukinu obavezni razmaci među stolovima.

Komentari