došao je i taj dan

Ukidaju se gotovo sve mjere! U trgovinu bez maske, u izlazak može i do jutarnjih sati

Maske će biti obavezne u zdravstvenom sustavu i za zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge za starije osobe....
Objavljeno: 07.04.2022. 12:08

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 13:16

Od sutra u ponoć stavljaju se van snage gotovo sve odluke stožera, osim nošenja maski u zdravstvu i socijali, rekao je Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije.

Maske će biti obavezne u zdravstvenom sustavu i za zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge za starije osobe. Na snazi ostaje odluka o prelasku granice, a najvažnija promjena je da nema zabrane ulaska u RH. Osobama iz Europske unije ne treba covid-potvrda za ulazak u RH, dok covid-potvrda treba za ostale državljane. Osim toga, ukida se i ograničenja radnog vremena za ugostiteljske objekte i covid-potvrda za sva mjesta i događaje osim u sustavu zdravstva i socijalne skrbi.

- Stožer je već tjedan dana u zasjedanju, pripremili smo odluke za ukidanje najvećeg dijela mjera. Ostaju obveze nošenje maske za neke kategorije osoba. Dodatni element je i dolazak toplijeg vremena, češći boravak na otvorenom i provjetravanje - objasnio je Božinović.

Komentari