ULIČNI PROGRAM

Špancirfest će na ulicama grada spojiti umjetnost i zabavu 'u hodu'

Objavljeno: 10.08.2021. 11:40

Zadnja izmjena: 10.08.2021. 11:41

Foto: Arhiva

Špancirfest, koji je ostao vjeran svom 'uličnom' identitetu, ima idealne uvjete da funkcionira i u ovim složenim epidemiološkim uvjetima.

Ulični program Špancirfesta duša su festivala, a povijesnu će jezgru Varaždina pohoditi čak 15 izvođača iz Hrvatske i Europe. Ulični su izvođači i njihovi programi odabrani tako da budu u što većoj mogućnosti mobilni kako bi posjetiteljima omogućili sigurno uživanje u njihovim točkama bez okupljanja velikog broja ljudi na jednome mjestu.

Ulični izvođači koji će nastupati su popularne štulaške skupine Stelzen Art iz Njemačke, Teatro Pavana iz Nizozemske, Moonlight Invasions iz Italije te iz Hrvatske Martiniuss. Na Špancirfest stiže i nekoliko sjajnih hodajućih glazbenih sastava - Residual Gurus iz Španjolske, Bandakadabra iz Italije, legendarni miljenik Špancirfesta Cigo One Man Band iz Hrvatske te Brincadeira iz Španjolske. Duh cirkuskih akrobacija donijet će hrvatski Loop Cirkus, a pročelja predivnih zgrada na glavnom varaždinskom trgu – Korzu ponovno će oživjeti uz pomoć mađarske skupine La Luz Visuals.

Glavni varaždinski trg, uz to će svakodnevno uživati u glazbi koja će se izvoditi iz glazbene kamperice, a njegova svakodnevna živahnost bit će pojačana raznim prepoznatljivim varaždinskim atrakcijama – notarom, purgarima i purgaricama.

Komentari