devastacija pomagala

Uništena ploča koju koriste djeca s teškoćama u razvoju: 'Neka to bude na ponos roditeljima...'

Objavljeno: 29.02.2024. 12:41

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 12:41

Foto: Marin Vučić

U Varaždinu su 2022. godine na tri lokacije u gradu postavljene komunikacijske ploče, od kojih je ona na igralištu u POS-ovom naselju u Jalkovečkoj nedavno potpuno uništena.

Naime, simboli, slike ili fotografije ovakve ploče mogu pomoći u  prevladavanju  prepreka u komunikaciji između pojedinaca koji ne govore ili minimalno govore te njihovih skrbnika, učitelja i vršnjaka. Komunikacijske ploče bile su 2022. godine izrađene na inicijativu logopedinja iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Emili Kuhar i Mie Marčec te uz pomoć njihovog ravnatelja Marina Vučića te uz podršku Grada Varaždina.  

Međutim, priopćenjem se danas oglasio ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Marin Vučić istaknuvši kako je netko išaravanjem ploče "onemogućio djeci s teškoćama uključivanje u normalan život".

- Na inicijativu djelatnika Centra Tomislav Špoljar, Varaždin je bio jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je počeo s postavljanjem komunikacijskih ploča u javnom prostoru. Nažalost, nekima su komunikacijske ploče za djecu s teškoćama poslužile za iživljavanje i na taj način onemogućili djeci s teškoćama uključivanje u ono što neki zovu "normalan život". Neka ova fotografija bude na ponos onima koji su šarali, ali i njihovim roditeljima. Možda se jave kako bi sanirali štetu... - navodi ravnatelj Vučić.

Komentari