vremenska prognoza

Upaljen meteoalarm zbog jako vjetra, idući tjedan uz temperature i do -10

Objavljeno: 05.02.2023. 11:23

Zadnja izmjena: 05.02.2023. 11:23

Foto: Arhiva

Olujni vjetar zadnjih nekoliko dana stvara velike probleme u prometu i prouzručava materijalnu štetu diljem zemlje zbog čega je upaljen meteoalarm, a slično nas vrijeme očekuje i danas.

Naime, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će na području naše županije biti uglavnom sunčano, no zbog umjerenog do jakog sjeverca, temperature neće rasti iznad 2 stupnja Celzijevih. Sutra će cijelog dana biti temperature u minusu - noćna temperatura spustit će se do -6 stupnja, dok će najviša dnevna temperatura iznositi -1 stupanj. Tijekom dana bit će uglavnom sunčano, uz mjestimičnu naoblaku, a puhat će i slab do umjeren sjeveroistočni.

U utorak u jutarnjim satima temperature će pasti čak i do -10, a najviša dnevna temperatura iznosit će 1 stupanj Celzijev u popodnevnim satima. Tijekom dana bit će sunčano uz povremenu naoblaku, a slična vremenska prognoza previđa se i za srijedu. Očekuju nas temperature od -9 do 1 stupanj, uz naoblaku i slab do umjeren istočni vjetar. 

U četvrtak će se temperatura kretati od -7 ujutro do 1 stupanj Celzijev kroz dan. Tijekom cijelog dana bit će sunčano uz slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Idući vikend, predviđaju meteorolozi, bit će većinom oblačno uz temperature od -5 do 0 stupnjeva Celzijevih. 

Komentari