uspješno položili

Uručene majstorske diplome za novih 24 majstora

Objavljeno: 01.10.2022. 13:45

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 14:47

Obrtnička komora Međimurske županije održala je svečanu dodjelu majstorskih diploma kandidatima koji su uspješno položili majstorske ispite u dva ispitna roka, u veljači i travnju ove godine.

Međimurska komora majstorske ispite organizira i provodi od 1996. godine i do sada je položeno 812 majstorskih ispita. Uz najčešće motive, otvaranje vlastitog ili preuzimanje obiteljskog obrta, razlozi polaganja majstorskih ispita su i mogućnosti dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave i korištenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rad u strukovnim školama na mjestu stručnog nastavnika, ali i rad u inozemstvu.

Osim kandidata s područja Međimurske županije ispite su položili i kandidati s područja Varaždinske, Šibensko-kninske i Zagrebačke županije. Dodijeljene su im diplome u 16 zanimanja, a najviše je vodoinstalatera, instalatera grijanja i stolara.

Novi majstori

Diplome su majstorima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, a novi majstori su: Zvonko Hižman, Josip Lugović, Melita Židov, Siniša Horvat, Robert Bergovec, Davor Rainer, Emanuel Bočkaj, Petar Bojčić, Tomislav Đurđević, Vlado Harjaček, Andrijana Kreš, Sara Miketek, Ivan Hatlak, Mladen Ivanović, Vesna Šoković-Plantak, Leonard Novak, Damir Bočkaj, Dejan Miholić, Davor Golub, Saša Baumhak, Tihomir Šestan, Fridrich Zimprich.  Dva kandidata primila su po dvije majstorske diplome, a to su Ivica Ferenc i Boris Rendić.

Komentari