najava

Uskoro bi mogla poskupjeti i pristojba za HRT

Objavljeno: 25.05.2022. 08:39

Zadnja izmjena: 25.05.2022. 08:41

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je najavio da će HRT ove godine izdvojiti skoro 90 milijuna kuna za audiovizualna djela neovisnih proizvođača, a ravnatelj Agencije za elektroničke medije (AEM) Josip Popovac ocijenio je da će se u budućnosti morati korigirati iznos pristojbe, piše Index.

Ravnatelj AEM-a je, gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4 o prijedlogu novog ugovora između HRT-a i vlade RH, najavio da se uz opće povećanje troškova života može i razmotriti iznos radiotelevizijske pristojbe koja je sada 80 kuna.

”Nije da se planira, ali od 2010. nije došlo do korekcije. Imamo inflatorna kretanja i definitivno je da će se u nekoj budućnosti morati korigirati visina pristojbe”, kazao je Popovac naglasivši da je pristojba ujedno i osigurač medijskog pluralizma u Hrvatskoj. 

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je, govoreći o izdvajanjima iz pristojbe, naglasio da od 80 kuna svega 37 kuna ostaje za direktne troškove proizvodnje radijskog i televizijskog programa HRT-a, a da s 12 kuna HRT sufinancira čitavu kreativnu industriju u Hrvatskoj, uključivši i Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Komentari