Ministar državne imovine Goran Marić te predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan jučer su održali su sastanak na temu potreba Sveučilišta Sjever za novim tj. dodatnim prostorom. Naime za daljnji razvoj tog Sveučilišta i otvaranje novih studija nužno je povećanje prostornih kapaciteta.

-Na sastanku s ministrom Marićem razgovarao sam o zahtjevu Sveučilišta Sjever za dodjelom nekretnina u Optujskoj ulici za njihove potrebe. Ministar je potvrdio da je zahtjev uvršten u proceduru i da će u što skorijem roku biti riješen i ono najvažnije istaknuo je da je država spremna pružiti svu potrebnu pomoć za što kvalitetniji rad Sveučilišta Sjever - izjavio je nakon radnog sastanka Habijan.

Dodao je da je ovakav razvoj događaja nastavak suradnje na rješavanju ovog problema što je još 2016. zastupničkim pitanjem u Hrvatskom saboru inicirao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak inicirao je rješavanje tog problema na državnoj razini i to na način da država Sveučilištu ustupi svoje zemljište i nekretnine u dijelu bivše vojarne u Optujskoj ulici. Na tu inicijativu iz Vlade je stigao odgovor koji potpisuje premijer Plenković “da Sveučilište Sjever precizira svoj zahtjev u pogledu obuhvata i namjene nekretnine, roka ustupanja i modela raspolaganja nekretninom” što je Sveučilište u međuvremenu i učinilo.

Kako bi se postupak dodjele prostora Sveučilištu Sjever ubrzao nedavno tj. 22. ožujka u Ministrstvu državne imovine održan je radni sastanak koji je inicirao saborski zastupnik Stričak, a kojem su uz njega prisustvovali: državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakob, pomoćnik ministra graditeljstva Milan Rezo i rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković.

-Sastanak i najave resornog ministra samo su potvrda da će Sveučilište Sjever uskoro imati potrebne prostorne kapacitete za povećanje broja studija kao i za unaprijeđenje samog provođenja studija odnosno povećanje broja studenata. Naravno sve to me veseli, jer sam često isticao da grad Varaždin vidim kao grad studenata i da se u tom smjeru treba razvijati - zaključio je Habijan podsjećajući na svoje izjave u kampanji prije dvije godine da bi Varaždin trebao biti mali sveučilišni centar po uzoru na Oxford.

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik Josip Križanić i predsjednik županijske skupštine Varaždinske županije Aken Runac

Komentari

11.04.2019. 08:32h Zadnja izmjena: 11.04.2019. 08:34