prestižno natjecanje

Uskoro počinju Dani hrvatskog kulinarstva, evo detalja

Objavljeno: 31.03.2022. 13:34

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 13:34

U ponedjeljak počinje 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva u kongresnoj dvorani Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama, koja će postati mjesto susreta za mnogobrojne domaće i inozemne kuharske i slastičarske majstore.

Ova manifestacija namijenjena je kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela. Natjecanjem u brojnim kategorijama i potkategorijama svi dobivaju jednaku priliku u predstavljanju svojih ambicija i kreativnosti. Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

Proglašenje slastičarskog prvaka će se održati u utorak, a novog kuharskog prvaka otkrivamo u četvrtak. Pobjednici osvajaju prestižnu titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu, odnosno slastičarstvu. Kuhari s najvećim ambicijama će se natjecati u sklopu natjecanja „Bocuse d'Or Croatia“, a pobjedniku, čije proglašenje će biti u četvrtak, pripada pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju Bocuse d'Or Europe.

Manifestacija završava u petak, 8. travnja 2022., a detaljan program možete pronaći na web stranici ili Facebook profilu.

Komentari