17 točaka

Ponovno velik broj točaka na Gradskom vijeću, ovo su neke od glavnih

Objavljeno: 21.03.2022. 13:14

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 13:14

Gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavili su sjednicu vijeća, na kojoj se najviše istaknula točka prijedloga odluke o pripajanju gradskih tvrtki Gradska tržnica, Vartop i Aquacity tvrtci Parkovi zbog, prema Bosiljevim riječima, "racionalizacije poslovanja".

Kako je najavila Grđan, dnevni red nadolazeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 30. ožujka, sastojat će se od ukupno 17 točaka. Između ostalog, gradski će vijećnici raspravljati o preraspodijeli sredstava gradskog proračuna, Odluci o zaduženju Grada Varaždina izdvajanjem municipaklnih obveznica, o otkupu zemljišta od Veterinarske stanice Varaždin, a predstavit će se i izvješće o radu gradonačelnika te prijedlog odluke o postavljanju terasa na javnim površinama u povijesnoj jezgri grada. Isto tako, na dnevnom redu naći će se i točka prijedloga odluke o načinu sakupljanja komunalnog otpada.

- Ova sjednica je trebala imati još jednu dodatnu točku, ali nismo stgli pripremiti sveobuhvatni sporazum između Grada Varaždina i TH Investa. Još se neke sitnice usuglašavaju. Vjerujem da ćemo početkom travnja imati još jednu izvanrednu sjednicu sa samo jednom točkom, da se na miran način riješe svi sporovi, a ima ih desetak čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna kuna između Grada i TH Investa - rekao je Bosilj.

Komentari