brza vožnja u varaždinu

Nema ulice koja nije dala zahtjev za uspornikom, evo gdje dolaze nove kamere

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2022. 09:56

Zadnja izmjena: 01.10.2022. 09:56

'Ne možemo u svaku ulicu postaviti uspornike jer ne možemo cijeli grad pretvoriti u ležeće policajce'  rekao je gradonačelnik Neven Bosilj prilikom sjednice Gradskog vijeća.

Nakon što je vijećnik Budimo grad Hrvoje Petrić ukazao na problem prebrze vožnje u Zagrebačkoj ulici koja je rezultirala i nesrećom u kojoj je smrtno stradao motociklist, gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako se 'ne mogu u svaku ulicu postaviti uspornici'. Dodaje da gradska uprava zaprima mnoštvo zahtjeva građana za postavljanjem uspornika zbog prebrze vožnje. 

- Nema ulice koja nije dala zahtjev za uspornike. No ne možemo u svaku ulicu postaviti uspornike. Trebamo dobiti dvije kamere, koje smo najavili, tako da će one biti postavljene. Također jesam za rješenja poput radarski upravljanih semafora, na kojima bi se palilo crveno svjetlo kada vozači prekorače brzinu - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Na sjednici nije bilo rečeno gdje dolaze nove kamere, no nedavno je bilo najavljeno kako će se postaviti tri kamere i to u Jalkovečkoj ulici, Ulici Krešimira Filića i Koprivničkoj ulici (kod restorana "Lav").

Komentari