legendarna postrojba

Uz bok Gotovini i Tuđmanu: Pume večeras dobivaju veliko priznanje

Inače, 7. Gardijska brigada će među prvim gardijskim brigadama dobiti ovo priznanje i time će se još više istaknuti svi ratni i drugi uspjesi...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2021. 08:20

Zadnja izmjena: 15.12.2021. 09:30

7. Gardijska brigada Puma će večeras primiti svečano priznanje ''Junak domovinskog rata'' koje se dodjeljuje iznimno zaslužnima za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91'  u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Ovo priznanje su do sada uz ostale primili dr. Franjo Tuđman (posthumno), generali Gotovina i Markač, ratna bolnica Vukovar, Marko Babić (posthumno), general Blago Zadro (posthumno) i Kata Šoljić. 

Inače, 7. Gardijska brigada će među prvim gardijskim brigadama dobiti ovo priznanje i time će se još više istaknuti svi ratni i drugi uspjesi, a poglavito ćemo se prisjetiti svih poginulih i ranjenih te nestalih iz legendarne ratne postrojbe.

7. Gardijska brigada je u Domovinskom ratu, pod izravnim zapovijedanjem Glavnog stožera, ostvarila izuzetne uspjehe i sudjelovala u najznačajnijim operacijama i akcijama Hrvatske vojske. Osnovnu strukturu u formiranju 7. gardijske brigade činila su 263 pripadnika 5. bojne 1. brigade ZNG-a Tigrova koji su već imali ratno iskustvo u operacijama za oslobođenje juga Hrvatske i Dubrovnika. Slavni i pobjednički ratni put 7. gardijske brigade Pume formalno je okončan predajom ratne zastave na svečanim postrojavanju u Varaždinu 7. srpnja 2003. godine.

Komentari