kontinentalni turizam

eTV - 'Ovo je način na koji ćemo, uz Minervu, nastojati obnoviti i 50.000 dodatnih kvadrata'

Ranije su, što zbog nedostatka sredstava što zbog administrativnih prepreka, bile moguće samo „vatrogasne mjere“, a sve zbog odnosa koji su formirani još poslije Drugog svjetskog rata, kazao je ovih dana dr. Denis Kovačić...
Objavljeno: 12.03.2023. 05:16

Zadnja izmjena: 12.03.2023. 09:33

Foto: Arhiva

Do kraja 2025., kao što smo već pisali, ukoliko Minerva prođe na natječaju, mogla bi se najvećim dijelom potpuno obnoviti, međutim planiraju se dobiti sredstva i za dodatnih 50.000 kvadrata turističkog prostora na koji se posljednjih godina u Varaždinskim Toplicama stavlja naglasak.

Kako bi to bilo moguće, Varaždinska županija koncesionirala je dio objekata u vlasništvu Specijalne bolnice kojoj je osnivač, u korist Grada Varaždinskih Toplica. Time je, kaže ravnatelj Specijalne bolnice dr. Denis Kovačić, uvelike povećan investicijski potencijal, jer sada se za sredstva istovremeno kandidiraju i grad i bolnica, svaki sa svojim prednostima kod natjecajanja.

Učinjeno je to u trenutku kad postoji Nacionalni fond za oporavak i otpornost, koji se prepoznaje kao dosad najveća prilika za razvoj infrastrukture zdravstvenog turizma, preko kojeg se ostvaruje i do 90 posto noćenja u kontinentalnom turizmu. Ranije su, što zbog nedostatka sredstava što zbog administrativnih prepreka, bile moguće samo „vatrogasne mjere“, a sve zbog odnosa koji su formirani još poslije Drugog svjetskog rata.

- Kroz ovu priču omogućili smo da se Pučka kupelj koja se nalazi na samom ulazu u grad pretvori u interpretacijski centar. Prezentira se s druge strane i multimedijski oprema arheološko nalazište, a gledamo li još detaljnije, to je praktički 50.000 novih kvadrata turističke infrastrukture: od rekonstrukcije parkirališta, zatim revitalizacije perivoja Marije Ružičke Strozzi, itd. Kad to bude gotovo, dat će jednu novu dimenziju destinaciji Varaždinske Toplice i svi će naći svoj interes – rekao je ovih dana gostujući u eTV studiju Denis Kovačić.

 

Komentari