podaci istraživanja

Varaždin izdvaja oko 2 mil kuna za stipendije što ga svrstava u sam državni vrh

Za stipendije najviše izdvajaju Split i Koprivnica, a najviše dobivaju studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu. Među gradovima s najvećim izdvajanjem za stipendije još su Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj i Novska.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2019. 08:16

Zadnja izmjena: 08.05.2019. 08:16

Foto: gradonačelnik.hr

Izvor: gradonačelnik.hr

Za stipendije najviše izdvajaju Split i Koprivnica, a najviše dobivaju studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu. Među gradovima s najvećim izdvajanjem za stipendije još su Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj i Novska - podaci su ovo koje je objavio portal gradonačelnik.hr nakon istraživanja.

Prema njhovim podacima, 15 gradova u Hrvatskoj za stipendije izdvaja više od milijun kuna. Najviše, nakon Zagreba, izdvajaju tako Split – 6,4 milijuna i Koprivnica – 3,3 milijuna, a ta dva grada prvaci su i kada se gleda broj stipendija koje dijele. Grad Split tako u ovoj godini stipendira 464 studenata, a Koprivnica 433 stipendista. Što se Varaždina tiče, on je završio na visokom 5.mjestu s oko 2 milijuna kuna koja se izdvajaju za stipendije, odnosno stipendira se 426 studenata. 

 

 

Komentari