novost u gradu

Varaždinci će od sredine svibnja na ulicama moći koristiti električne romobile za najam

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.04.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 14:42

Varaždinci će od sredine svibnja na svojim ulicama moći koristiti električne romobile za najam, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Kako poručuju, poduzimaju se potrebne aktivnosti u suradnji s tvrtkom Bolt Services HR d.o.o. na uvođenju pilot projekta te pripremaju dokumentaciju kojom će se precizirati svi detalji iznajmljivanja i korištenja električnih romobila na varaždinskim ulicama. Dio tih dogovora je i odabir lokacija na kojima će građani moći preuzeti, odnosno unajmiti romobile.

Grad Varaždin stoga upućuje poziv građanima da do 12 sati u petak, 23. travnja ove godine na adresu [email protected] pošalju svoje prijedloge gdje bi se po njihovom mišljenju trebali nalaziti romobili.

Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina predložio je desetak mogućih lokacija, a to su: Kapucinski trg, Studentski centar, Tehnološki park i bazeni, tržnica, TC Super Nova, sportska dvorana Arena, Sveučilište Sjever i naselje POS, Banfica kao i nekoliko pozicija u prigradskim naseljima.

Namjera je tim lokacijama pokriti mjesta na kojima se nalaze potencijalni korisnici e-romobila. Po primitku prijedloga građana, Grad Varaždin će s tvrtkom Bolt Services HR objaviti detaljnije uvjete i načine korištenja električnih romobila koji predstavljaju ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo i zelenu alternativu u borbi protiv prometnih gužvi i zagađenja.

Kako građani prihvaćaju takve nove oblike mobilnosti provjerio je gradonačelnik provozivši se centrom grada u četvrtak romobilom koji je izradio varaždinki majstor Siniša Vugrek. 

Komentari