priopćenje iz bolnice

Varaždinska bolnica očitovala se o optuženom psihijatru koji je premješten na novo radno mjesto

Opća bolnica Varaždin obratila se javnosti priopćenjem za medije nakon što su pacijentice u emisiji Provjereno optužile psihijatra u spomenutoj bolnici i iznijele optužbe za seksualno zlostavljanje.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2020. 08:24

Zadnja izmjena: 15.09.2020. 08:24

Opća bolnica Varaždin obratila se javnosti priopćenjem za medije nakon što su u emisiji Provjereno iznijete optužbe za seksualno zlostavljanje na račun psihijatra zaposlenog u spomenutoj bolnici.

Kako poručuju, u varaždinskoj bolnici provode se unutarnji nadzor, dok je također obavljen Zdravstveno inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva kojem je predočena sva dostupna dokumentacija unutar bolnice, a spomenuti je liječnik premješten na rad u Službu za kronično liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu. Kako navode u priopćenju, protiv prozvanog psihijatra u službenoj evidenciji OB Varaždin nema nikakvih pritužbi osim iz 2012. godine. Ta pritužba nije vezana uz ovu temu, već s obradom pacijenta putem hitne službe.

Nadalje, iz bolnice demantiraju da je bivša voditreljica Odjela za psihijatriju dr. Zemira Medved pokrenula bilo kakav postupak protiv spomenutog psihijatra, već je podnijela zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka pri Hrvatskoj liječničkoj komori, a o tome OB Varaždin nije obaviještena - navode iz bolnice i dodaju kako je o svemu upućen službeni upit Hrvatskoj liječničkoj komori.

''Nema govora o nestajanju naroktika'''

Nadalje, kako stoji u priopćenju, upravo je Hrvatska liječnička komora izrekla opomenu dr. Medved jer je izradila i potpisala dokument pod nazivom „Uvid u osobnost .........”, u kojem je zajedno s Nebojšom Buđanovcem i Draženkom Topol Vukmirović iznijela svoja zapažanja, tzv. promišljanje „Uvid u osobnost ................”, Komora je donijela zaključak da su se u dokumentu spomenute osobe držale činjenične tvrdnje kojom se šteti ugledu i časti podnositelja zahtjeva i članova njegove obitelji.

-  Naposljetku 2020. godine, Hrvatska liječnička komora zaprimila je u ožujku zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv prozvanog psihijatra od strane Petre Milković, Nebojše Buđanovca i Slavka Skomana, a taj zahtjev OB Varaždin zaprimila je 18. lipnja 2020 -  pišu iz bolnice i dodaju kako su se očitovali na sva tri podneska. 

Iz bolnice za kraju poručuju kako ''nema nikakvog govora o nestajanju narkotika iz OB Varaždin''. - Riječ je o redovitoj kontroli poslovanja HZZO-a iz 2018. gdje su utvrđene nesukladnosti jednoobraznog vođenja knjiga. Bolnica je poduzela po tom inspekcijskom nalazu određene radnje nakon čega je HZZO proveo ponovnu kontrolu u kojoj se navodi da su te nepravilnosti djelomično ispravljene. U toj drugoj kontroli se nigdje ne navodi Odjel za psihijatriju, čime se medijske spekulacije o nestajanju narkotika i povezanosti prozvanog psihijatra, pokazuju netočnim - poručuju iz bolnice. 

Komentari