izvijestila pu varaždinska

Covid pozitivne osobe išle na tehnički pregled, u dućan, organizirali fešte...

PU Varaždinska

Objavljeno: 23.11.2020. 10:28

Zadnja izmjena: 23.11.2020. 10:28

U proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je više kršenja izrečenih mjera COVID – liječenje u kući - poručuju iz PU Varaždinske.

Covid pozitivne osobe kojima je izrečena mjera liječenja kojd kuće pristupile su u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend kući ili pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.

- Skrećemo pozornost građanima kojima su izrečene takve mjere da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa. Napominjemo kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona - poručuju iz policije i dodaju da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa - samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.

Komentari