sufinanciranje

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 31.03.2022. 08:59

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 08:59

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova, čiji je Županija osnivač.

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak i direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas jučer su potpisali Aneks Ugovora o poslovnoj suradnji sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Ugovorena kamatna stopa je 2,85 % godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije u razdoblju od prvih pet godina, kamata za korisnike kredita iznosi oko 1,85 posto. 

- Dosad su primljena 82 zahtjeva zdravstvenih djelatnika, od kojih su 52 zahtjeva realizirana. Županija za subvenciju kamatne stope mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, dok ukupan iznos  subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna. Današnjim potpisivanjem Aneksa Ugovora omogućili smo da se za subvencioniranje kamatnih stopa jave i drugi zainteresirani zdravstveni djelatnici svih šest županijskih zdravstvenih ustanova, a s ciljem da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu raditi upravo u našoj županiji - rekao je Stričak.

Prijave i uvjeti

Za subvencije stambenih kredita prijaviti se mogu zdravstveni radnici visoke i više stručne spreme iz OB Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i Ljekarne Varaždinske županije.

Uvjeti za dobivanje kredita su članstvo u Hrvatskoj liječničkoj komori, da se radi o zdravstvenim djelatnicima više ili visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, da se nalaze na listi Varaždinske županije za ostvarivanje prava na kredit uz subvenciju, a da su kreditno sposobni prema standardnoj procjeni boniteta od strane Zagrebačke banke.

Komentari