Građani Pule, Istarske županije  te mnogobrojni domaći i strani turisti koji ovih dana borave na ovome hrvatskome poluotoku mogli su uživati u izvornim proizvodima  koje su predstavili OPG-ovi s područja Varaždinske županije.

Tako su posjetitelji mogli probati bučino ulje, hajdini gibanek, varaždinsko zelje, voćne rakije i likere, med  te vino varaždinskog vinogorja. No, posebna atrakcija bilo je podizanje balona “Varaždinske županije” u Pulskoj Areni. Tako je iznad glasovitog amfiteatra  zasjala kupola balona koja je ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike "Svečanost cvijeća" slikara Ivana Rabuzina. Također predstavila se i Husarska garda te Varaždinski Purgari. Za glazbeni dio bili su zaduženi Tamburaški sastav iz Varaždinskih Toplica te Jazz sastav Kovačević brothers featuring Zoran Puljek.

Savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je oduševljenje i zadovoljstvo predstavljanjem Županije u Istri.

- Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Opet promoviramo bučino ulje, varaždinsko zelje te druge proizvode. Husari i Purgari su sami po sebi vizualna atrakcija, a drago mi je da su građani i turisti u velikome broju  imali prilike upoznati našu Županiju. Odazvalo se puno izlagača i drago mi je da smo ispunili i njihova očekivanja. Podizanje balona je zaista bilo predivno i fascinantno i sigurna sam da je natpis “ Varaždinska županija” doprio do mnogih – rekla je Natalija Martinčević.

 

 

Komentari

22.06.2019. 15:50h Zadnja izmjena: 22.06.2019. 15:51