novi podaci

Varaždinska županija - situacija s koronavirusom u protekla 24 sata

Objavljeno: 26.10.2020. 13:41

Zadnja izmjena: 26.10.2020. 13:41

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako danas i sutra objavljujemo rezultate testiranja briseva uzetih u subotu i nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID-ambulantu, za očekivati da će broj novih slučajeva biti nešto niži nego prethodnih dana.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 548, s obzirom da imamo i 32 otpusta s kućnog liječenja. Hospitalizirane su nove 4 osobe. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalazi se 46 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 44 osoba je na kisiku, a dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno su 502 osobe.

Nova postupanja bila su u 2 osnovnoškolske ustanove, 2 srednjoškolske ustanove, te u dva dječja vrtića, a jedna srednjoškolska ustanova kompletno prelazi na online nastavu. U mjeri samoizolacije zbog izloženosti COVID-19 pozitivnim osobama nalaze se igrači triju nogometnih klubova i jednog rukometnog kluba.  

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1.626 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

 

Komentari