"Mljet, Sadržaj sreće"

Varaždinski kardiolog dr. Siniša Car u Varaždinu predstavio svoju knjigu kolumni

Objavljeno: 29.12.2021. 09:53

Zadnja izmjena: 29.12.2021. 11:27

Nakon uspješnog dubrovačkog predstavljanja, doktor Siniša Car posjetio je rodni Varaždin kako bi predstavio svoju knjigu, zbirku kolumni naziva "Mljet, Sadržaj sreće".

Ovaj varaždinski kardiolog je 2016. godine zamijenio varaždinsku okolinu otokom Mljetom. Sljedećih pet godina, radeći kao liječnik opće medicine,Car je pisao i tjedne kolumne za DuList pod nazivom "Život na jugu". Iako kolumne nisu pisane kako bi u konačnici bile ukoričene, njegovu mljetsku priču DuList je odlučio sačuvati trajno te je tako, početkom prosinca, nastala knjiga "Mljet, Sadržaj sreće". U knjizi opisuje otočku svakodnevnicu, dijeli svoje misli, raspravlja i filozofira o životu i vjeri. Podijelivši knjigu u sedam poglavlja, Car predstavlja isto toliko razloga za sreću svakog čovjeka.

- Iznimno sam zahvalan što sam mogao doći u Varaždin i svojim Varaždincima predstaviti knjigu. U proteklih pet godina, živeći i radeći na otoku Mljetu, naučio sam štošta, a nešto od toga možete pročitati u mojoj mljetskoj priči. Ovo je knjiga o ljepoti življenja, a svakim napisanim retkom želio sam ukazati na jednostavnost života, ali i izazove koje nastaju kao posljedica odluka – rekao je Car.

Nakon dubrovačke i varaždinske promocije, predstavljanje knjige "Mljet, Sadržaj sreće" uslijedit će 21. siječnja u dvorani Urania u Zagrebu, gradu u koji se preselio nakon pet godina provedenih na Mljetu i u kojem danas radi kao kardiolog u KBC Sestre milosrdnice.

Komentari