„Mirno more – flota mira 2019.“

FOTO: Varaždinski srednjoškolci sudjelovali na humanitarnom projektu ''Flota mira''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2019. 09:06

Zadnja izmjena: 12.10.2019. 09:08

U organizaciji Udruge Mirno more Varaždin i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, varaždinski srednjoškolci su po 8. put sudjelovali na humanitarnom međunarodnom projektu „Mirno more – flota mira 2019.“

Šesnaestero najboljih učenika, predstavnika srednjih škola Varaždinske županije, na dvije jedrilice, s profesionalnim skiperima i tri pedagoške voditeljice, pridružilo se floti od 100 jedrilica koje su plovile Jadranskim morem te tako upoznali prirodne ljepote otoka Visa, Paklinskih otoka, Hvara, Brača te kulturno-povijesne znamenitosti Pustinje Blace, Milne, Starigrada i Splita.

U srijedu, 18. rujna, organiziran je zajednički susret svih jedrilica Flote mira u Marini Kaštela u Gomilici. Učenici su sudjelovali u kreativnim radionicama na kojima su izrađivali zastave za svoje brodove, raznim interaktivnim igrama kao i u radu tribine „Peace talk.“ Navečer je održan glazbeno-scenski program na kojem su varaždinski srednjoškolci izveli svoju himnu zajedno s učenicima iz Čakovca, Bosne i Hercegovine te Srbije. U četvrtak, 19. rujna, u Kaštelanskom zaljevu, svi sudionici flote prijateljstva, u formaciji 100 jedrilica, istovremeno su otvorili jedra i podigli zastave s porukama mira i prijateljstva.

 

 

Komentari